Принципи організації цілісного середовища - Kovalov, Y. (Теорія та практика дизайну, 2016)
Психологічний комфорт людини залежить від цілісності оточуючого середовища, яке, у свою чергу, має як геометричні так і асоціативні складові. У результаті аналізу історичних прикладів організації середовища сформульовано 4 геометричні та 3 асоціативні принципи утворення цілісного середовища. Розглянуто застосування цих принципів для усіх рівнів структури середовища, а також при різних вихідних умовах задачі організації середовища перебування.