Методологічні засади створення етнодизайну середовища - Arbyzov, V. (Теорія та практика дизайну, 2016)
В статті визначаються методологічні засади створення етнодизайну архітектурного середовища з встановленням ієрархічних рівнів його проявів та ознак. Відповідно до них розглянути системно-структурні складові формування та розвитку дизайну архітектурного середовища з урахуванням національної культури та самобутності.