Особливості збереження та реконструкції скульптурної частини парку «Олександрія» в місті Біла Церква - Sidorova, E.; Yatsenko, Y. (Теорія та практика дизайну, 2015)
Проаналізовано особливості реконструкції та відновлення скульптурної частини білоцерківського парку. Визначено проблеми збереження та реконструкції скульптурної частини білоцерківського парку. Розглянуто варіанти сучасних замінників творів, виконані українськими скульпторами, відмічено їх відмінності від історичних попередників у стилістиці та образах, а також проблему збереження та реконструкції даних пам’яток, а також поповнення скульптурної частини парку у ХХ-ХХІ століттях.