Особливості процесу перетворення художньо-графічної мови в дизайні одягу - Povshik, S. (Теорія та практика дизайну, 2015)
В статті проаналізовано особливості проектних технологій та графічних засобів моделювання в сучасному дизайн-проектуванні. Розглянуто завдання, які вирішують на різних етапах проектування художники-модельєри та інженери-конструктори, що обґрунтовує необхідність застосування відмінних графічних прийомів і засобів згідно з етапами дизайн-процесу. Означено основні функції проектно-графічної мови як елементу професійної комунікації. Встановлено проблему, яка полягає у виявленні закономірних зв’язків перетворень художньо-графічної мови в процесі проектування одягу, структуруванні процесу проектування як системи проектно-графічних складових з урахуванням виражальних, технічних, інструментальних характеристик. Наведено аргументи щодо важливості вирішення окресленої проблеми в освітніх процесах.