Етнічні мотиви в костюмах Л. Семикіної - Papeta, E. (Теорія та практика дизайну, 2015)
Темою даної статті є аналіз етнічних мотивів в дизайнерських моделях одягу Л. Семикіної під назвою «Скіфський степ» (1960-1990 рр.). Основним напрямком дослідження є визначення ролі творчих розробок художниці в галузі костюму, який розглядається автором як синтез пластичного, орнаментального і кольорового рішення. Комплексний аналіз колекції костюмів Л. Семикіної, в якій вона виступає в іпостасях дизайнера, художника і теоретика, дозволив виявити особливості художньо-пластичного світосприйняття автора, характер формальних прийомів, властивих її художній манері.