Орнаменти: від палеоліту до халіфату - Kovaluov, Y.; Sahno, K. (Теорія та практика дизайну, 2015)
Визначено основні етапи еволюції орнаменту (поява базових знаків, ідея тиражування знаків, поява канонічних орнаментів) та її зв’язки із становленням людської свідомості, розроблено класифікацію ісламських орнаментів, що створює основу для цілеспрямованого дослідження способів формоутворення орнаментів та їх використання з метою регуляції психічного стану людини.