Особливості розвитку гламурного стилю костюма в моді XX століття - Budiak, V. (Теорія та практика дизайну, 2015)
У статті розглянуто роль гламуру в моді та його вплив на життя людини, проаналізовано погляди відомих науковців з приводу визначення основних характеристик гламуру, які сприяють створенню вражень від дизайн-продуктів. Доведено, на яких підставах гламур набув актуальності в моді та виявлено основні характеристики притаманні гламурному образу.