Тендеції формування композиційного центру м. Луцька в контексті його історичного розвитку - Abramyuk, I. G. (Теорія та практика дизайну, 2013)
В статті окреслено засади виникнення та розвитку центральної частини міста Луцька, як головного адміністративного, громадського та торгівельного осередку. Визначені засоби архітектурної виразності будівель і споруд на цій території, що сформувалися впродовж декількох століть та створили її автентичний екстер’єр, а також виявлені проблеми та перспективи подальшого розвитку історичного та сучасного центру міста як містобудівного комплексу.