Роль колірних асоціацій в дизайні - Shemelina, T. A.; Kozііchuk K. O. (Теорія та практика дизайну, 2012)
У статті розглянуті об’єктивні властивості кольору, психофізіологічні реакції людини на колір, роль колірних асоціацій в дизайні, в житті людини та суспільства. Досліджується природа колірної символіки, взаємозв’язок колірних асоціацій і образів в мистецтві, їх роль і вплив на життя суспільства в цілому.