Естетика предметів побуту українців - Gnatiuk, L. R.; Kurakina, A. V. (Теорія та практика дизайну, 2012)
Стаття присвячена дослідженню естетики побуту українців. Дослідження проведено на зразках побутових предметів, символах українців, їх естетичному призначенні. На основі проведеного аналізу виявлено головні риси, функції, традиції, символічні та знакові системи до яких відносяться основні предмети побуту українців.