Принципи використання синтезу мистецтв і інновацій при дизайн – проектуванні - Marachovskij, A. A. (Теорія та практика дизайну, 2012)
При сучасному дизайн – проектуванні використовуються наступні принципи застосування синтезу мистецтв і інновацій при дизайн– проектуванні: системний, декоративний, інформационно– комунікативний, трансформаційний, інноваційний.