Дуалістична природа пастелі: художні та технічні властивості у підготовці дизайнерів - Borysov, Y. B. (Теорія та практика дизайну, 2012)
В статті розглядається розвиток і становлення техніки пастелі як окремого виду художньої творчості в контексті європейської культури і використання її технічних можливостей в навчальному процесі підготовки фахівців у галузі дизайну.