ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ІНТЕРАКТИВНИХ ВИСТАВОК В УКРАЇНІ - Веклич, Марина Юріївна; Колосова, Наталія Анатоліївна (Теорія та практика дизайну, 2022)
У статті розглянуто та проаналізовано одну з наймасштабніших та найбільших українських інтерактивних виставок. Наведено приклади вже існуючих експонатів та інсталяцій. В ході роботи над статтею було виявлено, що на даний момент існують компанії спеціалізовані на випуску інтерактивних технічних елементів для багатолюдних заходів, на кшталт виставок, ярмарок, а також для різноманітних магазинів та музеїв. Надано визначення самому поняттю інтерактивності як такому, та його особливостям з боку виставок. Мета. Метою даного дослідження є аналіз перспектив розвитку інтерактивних виставок в Україні, а також визначення найпопулярніших напрямків для цих виставок. Аналіз можливостей сучасного оснащення. Методологія. У даній статті було використано наукометричний метод (аналіз вітчизняного та закордонного досвіду проведення облаштування та проведення інтерактивних виставок). Результати. Досліджено саме поняття інтерактивності у виставках, а також перспективи розвитку даного виду виставок в Україні на основі вже існуючих вітчизняних та іноземних аналогів. Надано визначення інтерактивності. Проаналізовано та детально розібрано найбільш успішну інтерактивну за історію Незалежної України виставку. Наукова новизна. Досліджено перспективи розвитку інтерактивних виставок в Україні. Оскільки інтерактивність у виставках, це відносно нове поняття, принаймні для Українських проєктів, дане дослідження є досить актуальним на сьогодні. Практична значущість. Досліджено перспективи розвитку інтерактивних виставок в Україні. Представлено приклади сучасного оснащення, що є необхідним для проведення масових заходів, таких як ярмарки, виставки, музеї та інше.