Моделювання систем візуальної інформації в середовищі транспортних центрів - Чемакіна, Октябрина; Гнатюк, Лілія (Теорія та практика дизайну, 2019)
Виявлено специфіку моделювання систем візуальної інформації в середовищі транспортних центрів, яка полягає в системному охопленні досліджуваних об’єктів і має право на індивідуальну неповторність та своєрідність застосовуваних методів і створеного творчого продукту. Аналіз проблем створення систем візуальної інформації, багаторічний досвід їхнього проектування за власними апробованими методологічними підходами дозволяють сформулювати авторське уявлення моделювання систем візуальної інформації, базовану на факторах створення систем візуальної інформації і заходах з їхнього застосування. Основне завдання моделювання систем візуальної інформації транспортних центрів - забезпечення трьох аспектів проектування: інформації щодо у та використання соціально орієнтованих інформаційних технологій. Принципи, методи і засоби моделювання систем візуальної інформації транспортних центрів мають безпосереднє відношення до всіх стадій створення і використання систем: аналізу, проектуванню, розробці, експериментальним дослідженням і випробуванням, оцінці, функціонуванню обладнання. Визначаючим є проектування і, зокрема, моделювання, тобто тісно пов’язана з наукою та інженерією діяльність зі створення прототипу, прообразу елементів або процесів системи. Однією з характерних рис формування систем візуальної інформації є їх достатньо швидке моральне старіння. Вони постійно потребують розширення, розвитку, модернізації і поліпшення. Наразі потребою часу стає створення більш маневреної системи візуальної навігації транспортних центрів, яка буде життєздатною за будь-яких змін соціальних запитів. Для проектування систем візуальної інформації, що можуть бути адаптовані до певних змін, етап моделювання є найбільш необхідним і актуальним, оскільки забезпечує перевірку і прогнозування якісних та кількісних показників кожного окремого варіанту проектного рішення.