Історичні передумови розвитку гендерноорієнтованого дизайну інтер’єру - Гнатюк, Лілія Романівна; Ковезюк, Валерія Геннадіївна (Теорія та практика дизайну, 2019)
Розглядається вплив гендерних особливостей на формування дизайну інтер’єру. Розглянуто історичні передумови формування в архітектурі та дизайні рис і прообразів жінки і чоловіка. ґендерні ознаки впливають на проектування кабінетів керівників фірм і офісів, де потрібно підкреслити особистість керівника. В епоху ґендерної революції звичне поняття чоловіче та жіноче розсіються та виникає термін нейтральний ґендерний простір. Представлено як відрізняються сучасні кімнати пансіонатів, гуртожитків різних типів.