Особливості використання етноджерел в дизайні колекцій сучасного одягу - Pashkevich, K.; Ovcharek, V. (Теорія та практика дизайну, 2018)
У статті розглянуто види етноджерел для дизайну колекцій сучасного одягу та методи їх трансформації у костюмні форми. Проаналізовано використання українських етноджерел в колекціях українських та світових дизайнерів, визначено принципи сегментування етно орієнтованого бренду та ознаки одягу в стилістиці етно. Проведено анкетне опитування з метою визначення актуальності тематики етно у споживачів одягу. Визначено послідовність аналізу творчих етноджерел з метою виділення основних тектонічних принципів їх формоутворення для використання в дизайні колекцій сучасного одягу.