Способи виготовлення як передумови формоутворення металевих огороджувальних конструкцій в дизайні інтер`єру - Novik, A. (Теорія та практика дизайну, 2018)
Проаналізовано сучасні приклади вирішення дизайну огороджувальних конструкцій в інтер’єрі житлових та громадських приміщень. Запропоновано умовно розділити огороджувальні конструкції, проектовані у сучасних інтер`єрах, на чотири групи за зв`язком матеріалів, способів виготовлення та художнього образу: виготовлені усталеними способами у традиційних формах – таких, що відтворюють або наслідують формоутворення історичних стилів; виготовлені усталеними способами у новітніх формах; виготовлені новітніми способами у новітніх формах; виготовлені новітніми способами у традиційних формах. По кожній групі визначено характер впливу способу виготовлення на художній образ та об’ємно-пластичне рішення металоконструкцій та виробів з металу. Розроблено рекомендації для вибору способів виготовлення металевих огороджувальних конструкцій заданого художнього образу, відштовхуючись від концепції дизайну інтер`єру.