Концептуальна модель рівнів гармонійного формоутворення інтер’єрів, які виконані у історичних стилях - Kuznetsova, I.; Yaremchuk, O.; Romaskevich, A.; Gladkich, S. (Теорія та практика дизайну, 2018)
Проаналізовано рівні гармонійного формоутворення інтер’єрів, які виконані у історичних стилях. Запропоновано концептуальну модель, перший рівень якої передбачає створення художнього образу. Далі відбувається проектування на відповідних наступних рівнях: другому - елементному (визначається елементами композиції в інтер’єрі), третьому - параметричному (описує становище предметів інтер’єру в просторі), четвертому - засадному (задає правила створення композиційного насичення інтер’єру), п’ятому - зв’язному (зв’язує другий і четвертий рівень), шостому -виразному узагальнюючому. Рівні гармонійного формоутворення інтер’єрів, які виконані у історичних стилях, конспективно розглянуто на прикладі інтер’єрів Королівського павільйону у Брайтоні, створеного за проектом Джона Неша.