Особливості меблевого виробництва засобами 3D друку - Gnatyuk, L.; Fabiyanska, A. (Теорія та практика дизайну, 2018)
Розглянуто специфіку процесу 3D друку. Виявлено сфери застосування даної технології та різні методи 3D друку: метод пошарового наплавлення матеріалу, 3D в’язання тощо. Проаналізовано спроби дизайнерів використовувати дану технологію у виробництві меблів, використовуючи різні матеріали. Розкрито причини використання 3D друку в якості інструменту у процесі створення предметів інтер’єру та показано наглядні приклади позитивного впливу впровадження технології у виробництво меблів: пришвидшення процесу, зменшення витрат, можливість виконання проектів різної складності. Досліджено технологію та етапи виробництва різного виду меблів. Розглянуто проблеми, які виникають під час даного процесу та причини їх виникнення. Виявлено особливості створення меблів різного виду засобами 3D друку.