Визначення особливостей 3D - друку при створенні різноманітних об’єктів дизайну - Gnatyuk, L.; Saulco, A. (Теорія та практика дизайну, 2018)
У статті розглянуто адитивні технології XXI століття, їх використання в промисловому виробництві. Представлено технологічний процес створення об’єктів та предметів на 3D-принтері. З’ясовано значення матеріалів і особливостей для 3D-моделювання та друку різноманітних об’єктів дизайну. Виявлено основні технології адитивного виробництва, а саме робота з різними матеріалами, які відкривають перспективи в мистецтві, нові можливості для художників, скульпторів, дизайнерів висловлювати свої ідеї в оригінальній формі. Представлено матеріали, які використовуються при створенні скульптур, ювелірних виробів, а також при виробництві окремих об’єктів в аерокосмічній галузі. Проаналізовано перспективи доступного 3D-друку.