Принципи дизайну інтер’єрів сучасних кримськотатарських кав’ярень на основі національних архітектурно-художніх традицій - Privolneva, S. (Теорія та практика дизайну, 2018)
У статті аналізуються особливості будівельної діяльності кримських татар на початку XXI століття. Підкреслюється актуальність сучасних кав’ярень, які є важливою складовою процесу відродження національної культури. Досліджуються принципи дизайну інтер’єрів сучасних кримськотатарських кав’ярень на основі творчого використання національних архітектурно-художніх традицій. Аналізуються позитивні результати перетворення інтер’єру етнічного кримськотатарського житла в інтер’єр кав’ярні; створення традиційних інтер’єрів кав’ярень в сучасній будівлі та у реконструйованій історичній споруді; підкреслюється комунікативна функція сучасних кав’ярень. Стверджується необхідність вивчення досвіду проектування кав’ярень сучасними кримськотатарськими архітекторами та дизайнерами, оскільки створення національного за характером архітектурного середовища важливо для національної само ідентифікації.