Класифікація різновидів розвантажувальних систем та жилетів для військовослужбовців - Tokar, G.; Ostapenko, N.; Tretyakova, L.; Lutsker, T. (Теорія та практика дизайну, 2017)
У статті проаналізовано та систематизовано різновиди існуючих розвантажувальних систем та жилетів, висвітлено їх історичний розвиток та виокремлено основні види. Вивчено та узагальнено інформацію щодо конструктивно-технологічних рішень цих виробів та розроблено класифікацію їх елементів за різними ознаками. На основі теоретичних досліджень визначено основні різновиди розвантажувальних систем в площині історичного розвитку. Проаналізовано та систематизовано їх конструктивно-технологічні рішення, виокремлено особливості проектування та виготовлення виробу в цілому та його елементів.