Концепція неперервної взаємодії у проектуванні відкритих дизайн-систем - Skliarenko, N. (Теорія та практика дизайну, 2017)
У статті розкрито сутність концепції неперервної взаємодії у проектуванні відкритих дизайн-систем. Неперервна взаємодія розглядається як тривалий процес морфологічних та енерго-інформаційних перетворень дизайн-системи у просторі і часі та визначається природними законами. В основі проектування відкритих дизайн-систем лежать принципи суміщення, перетікання, взаємопроникнення. Принцип суміщення характеризує морфологічну відкритість дизайн-системи. Енерго-інформаційна відкритість реалізується за принципами перетікання та взаємопроникнення. Перспективним напрямком є проектування відкритих дизайн-систем на основі інтеграції.