Особливості методики design thinking як сучасної стратегії проектування в контексті дизайну середовища - Safronova, O. (Теорія та практика дизайну, 2017)
В роботі проведено змістовний аналіз стратегії DesignThinking з точки зору відповідності сучасним тенденціям в дизайні середовища; новизни методів, які в ній використовуються і обґрунтовано доцільність її впровадження в навчальний процес. Проведений аналіз усіх етапів стратегії показав, що в ній задіяні як нові, так і вдосконалені відомі методи передпроектного аналізу, спрямовані на створення умов, що забезпечують розкриття креативності учасників проекту, а також відповідають сучасним вимогам людиноцентричного підходу в проектуванні.