Архітектурні форми дерев’яного зодчества - джерело дизайн-проектування колекції молодіжного одягу - Kolosnychenko, O.; Vasilieva, O.; Prikhodko-Kononenko, I.; Vasilieva, I. (Теорія та практика дизайну, 2017)
Стаття присвячена проблемам дизайн-проектування сучасних колекцій одягу на основі архітектурних форм стилю модерн та дерев’яної архітектури. Представлено результати аналітичного дослідження різновидів архітектурних форм дерев’яних будинків їх характерні зовнішній - внутрішній устрій, будову дахів та елементи декору. Визначено основні формоутворюючі принципи та критерії, що їх характеризують. Проведено аналіз використання елементів дерев’яної архітектури та стилю модерн в сучасній архітектурі. Проведено структурний аналіз літературних джерел, морфологічний аналіз та тенденції розвитку форм у сучасному одязі. та загальну методологію проектно-типологічного підходу до проектування комплексних об’єктів. Запропоновано підходи та виокремлено основні складові форм дерев’яної архітектури та стилю модерн для використання у проектуванні колекції сучасного молодіжного одягу.