Розробка класифікації видів і принципів конструктивної реалізації функцій трансформації дитячого шкільного одягу і гардеробу - Vasilyeva, O.; Kolosnichenko, O.; Vasilyeva, I.; Ostapenko, N. (Теорія та практика дизайну, 2017)
В статті на основі аналізу існуючих зразків шкільної форми та інших видів асортименту дитячого одягу дітей молодшого шкільного віку визначено типові елементи трансформації та їх основні функції. На основі результатів аналізу встановлено відповідність між ними і базовими принципами трансформації, запропоновано класифікацію видів і принципів конструктивної реалізації функцій трансформації дитячого шкільного одягу і гардеробу, класифікацію елементів трансформації та схему типів та видів структурних зв’язків деталей і елементів шкільної форми, що підлягають трансформації.