Особливості існуючого кольорового рішення в інтер’єрах на сучасних морських суднах - Mayson, H. (Теорія та практика дизайну, 2018)
Колір є основним з композиційних прийомів, використовуваних для створення інтер’єрів на морських суднах, що дозволяє збалансувати фізіологічні і психологічні особливості. Залежно від призначення судна і приміщень колірне рішення інтер’єрів буде змінюватись. На круїзних суднах колірне рішення направлено на відпочинок пасажирів. Нині існуюча пріоритетна кольорова гамма на круїзних судах - бежево - коричнева. У яхтах вибір кольору в інтер’єрі залежить від уподобань власника. Основний колір, що використовується в інтер’єрах яхт - білий. Кольорове рішення інтер’єрів вантажного судна безпосередньо залежить від коштів, що виділяються власником, та рішенням капітана. Аналіз показав на існуючі традиції в кольоровому рішенні інтер’єрів судів і відсутність обліку існуючих останніх наукових рекомендацій по використанню кольору в інтер’єрі. Кольорове рішення в інтер’єрах розглянутих типів суден визначалося завдяки візуально - графічного аналізу 1000 зображень і проведеному опитуванню серед моряків, що працюють на різних типах судів.