Книга як інспірація арт-об’єктів - Chepelyuk, E.; Zhukov, I.; Shakhman, M. (Теорія та практика дизайну, 2017)
У статті розглянуто книгу як арт-об’єкт. Об’єкти класифіковано за способом виготовлення та за функціональною приналежністю. Показано, що книга може бути матеріалом для виготовлення арт-об’єктів. Проаналізовано творчість митців, що піднімають питання зменшення попиту на друковані носії інформації. Висвітлено творчість митців, які використовують книгу як модуль, втім наголошують на її символічному значенні як носія інформації або застосовують тільки форму, колір, фактуру обкладинки. Книга як інспірація арт-об’єкту може бути матеріалом для виготовлення арт-об’єктів, може бути імітована в різних матеріалах, може бути використована в якості модуля.