Принципи систематизації ландшафтних елементів в інтер`єрах промислових будівель - Tretyak, Yu.; Shkolik, A. (Теорія та практика дизайну, 2017)
В статті розглядаються основні принципи систематизації ландшафтних елементів в інтер’єрах промислових будівель: принцип візуальної відповідності, принцип цілісності інтер’єру та ландшафтних елементів, принцип образного зв’язку, принцип пропорції, принцип єдності. Використання ландшафтних елементів базується на принципах, що забезпечують сумісність будівлі, інтер’єру та ландшафтних компонентів. Ці принципи невід’ємні одне від одного, їх спільне дотримання необхідно для створення повноцінного інтер’єрно - ландшафтного середовища. Комплексне озеленення промислових будівель з використанням ландшафтних компонентів, виконаного в певному стилі, дозволить значно збагатити інтер’єр промислової забудови, підвищити комфортність її середовища, санітарно-гігієнічну і декоративну роль. Принципи систематизації ландшафтних елементів допоможуть розкрити взаємозв’язок і сумісність будівлі, інтер’єру та екстер’єру.