Конструкції виставкових стендів як об’єкт студентського дизайн-проектування - Ovcharek, V.; Khynevych, R. (Теорія та практика дизайну, 2017)
У статті розглянуто виставкові стенди як складову частину виставкового дизайну. Запропоновано узагальнений підхід до проектування різних видів виставкових стендів при підготовці дизайнерів. Розглянуті відкриті та закриті стенди з ієрархічною класифікацією відкритих стендів (лінійний, кутовий, «півострів», «острів»). Вивчені чотири етапи розробки дизайн-проекту виставкових стендів. Вказано особливості створення ексклюзивних виставкових стендів, яке передбачає індивідуальний підхід на всіх етапах його виробництва. Розглянуто покрокове графічне завдання студентам по створенню ескізного проекту виставкового стенду. Визначено напрямки розвитку дизайн-проектування виставкових стендів та підготовки відповідних фахівців.