Інноваційні напрями в дизайні интер’єру - Kuznetsova, I.; Rusakov, I.; Rudenko, O.; Gerbich, K. (Теорія та практика дизайну, 2017)
У статті розкриваються актуальні напрями в сучасному проектуванні інтер’єру. Розглядаються технології рециклінгу, екології дизайну інтер’єру, енергозбережні технології, теплопостачання і енергопостачання інтер’єру з використанням поновлюваних джерел і технологій рекуперації, адаптивний дизайн інтер’єру, багатофункціональні трансформовані універсальні простори, використання технологій віртуальної реальності, використання ЗД моделювання і друку, нові напрями функціональної організації і ергономіки інтер’єру, створення швидкомонтованих інтер’єрів, інтер’єрів для людей з особливими потребами, інтер’єрів для дітей, в тому числі з особливими потребами, системи автоматизованого управління інтер’єром, створення нових типів інтер’єрів.