Педагогічний супровід розвитку творчих художніх здібностей майбутніх дизайнерів під час викладання курсу «Український дизайн» - Kosiuk, V. (Теорія та практика дизайну, 2017)
Процес розвитку творчих художніх здібностей майбутніх дизайнерів в умовах відродження національної культури має багаторівневий та варіативний характер, він ґрунтується на навчальних технологіях, що мають особистіснозорієнтовану направленість та спрямовані на формування у студентів розуміння особливостей національного стилю, значення творчості видатних представників української національної школи для світової художної культури взагалі та дизайну зокрема, та здатності створювати дизайн-продукти з творчим використанням національної складової. У статті обґрунтовано особливості розвитку творчих художних здібностей майбутніх дизайнерів під час викладання курсу «Український дизайн».