Формоутворення європейського жіночого костюма 60-х років XX століття - Kyselova, K. (Теорія та практика дизайну, 2017)
В статті досліджено розвиток форм жіночого костюма 60-х років ХХ століття. Розглянуті основні складові, що визначили вектори руху концепцій формотворчості. Докладно описаний вплив політичних, економічних та соціокультурних подій, наукових розробок того часу, які сприяли актуалізації певних образів, появі нових революційних форм одягу, обумовили логіку формотворчого процесу. Зроблена спроба виявити співвідношення естетичних, соціокультурних та технологічних аспектів формотворення. Виділені основні характерні риси інноваційних для того часу жіночих образів. Підкреслені композиційні, морфологічні та конструктивно-технологічні властивості форм. Проаналізовані характер форм, їх пропорції, геометричний вид, ступінь об’ємності, кольорова палітра, крій, прийоми та засоби створення, матеріали.