Моделювання навчального процесу при навчанні інженерній графіці - Kuchkarova, D.; Achilova, D. (Теорія та практика дизайну, 2017)
У статті розглядаються питання, пов’язані з виникненням проблемної ситуації при навчанні графічних дисциплін. Різке скорочення академічних годин для графічної дисциплінивиробництва та підвищення вимог до якості освіти обумовлено необхідністю розробки нових способів викладання цієї дисципліни. Одним із можливих підходів до поліпшення ситуації є переосмислення змісту та форм навчання інженерної графіки.Для визначення кваліметричної оцінки студентів використовується метод побудови дерева властивостей. Кваліметрична оцінка студента пропонується на основі внутрішніх чинників. Досліджені позитивні та негативні фактори, що впливають на успішне навчання. Управління навчальним процесом здійснюється шляхом постійного моніторингу знань студентів. Для кожної академічної групи розраховується інтегральний показник прогресу. Виявлено більшість значущих факторів серед позитивних та негативних.Визначено аналітичні залежностей, що дозволяють керувати навчальним процесом.