Формоутворення одягу: методичні пошуки та експерименти в навчальному процесі - Kisil, M. (Теорія та практика дизайну, 2017)
В статті розглядаються актуальні питання сучасного формоутворення одягу. Основний акцент було зроблено на методичні пошуки у формоутворенні в структурі навчального процесу підготовки дизайнерів одягу. В результаті дослідження було виділено два напрямки пошуку формоутворення – художньо-ескізний та конструктивно-макетний. Серед джерел формоутворення було виокремлено асоціативні, біонічні та матеріальні об’єкти (створені людиною). Також в статті розглянуті методики формоутворення, які були перевірені та удосконалені на практиці – асоціативна, морфологічна та реверсивна.