Особливості змісту дисципліни «Основи формоутворення» в НАУ - Kuznetsova, I. (Теорія та практика дизайну, 2016)
Особливості змісту дисципліни «Основи формоутворення», що викладається в НАУ, обумовлені специфікою викладання в університеті певної спеціалізації; спеціалізаціями в дизайні, на які є ліцензія; особливостями сприйняття студентами суміжних дисциплін, що викладаються; курсом, на якому викладається дисципліна. Теми викладання поетапно появ’язані зі сприйняттям зображення на площині з урахуванням його подальшого просторового розвитку, переходом від «площинного» сприйняття до сприйняття рельєфу на поверхні одиничного об’єкта, розвитком просторового сприйняття при формоутворенні об’єктів, що мають художній образ.