Сучасна текстильна скульптура - Schneder, A. (Теорія та практика дизайну, 2016)
У статі простежено становлення кульптури. Встановлено, що перші спроби її створення були в тридцяті роки ХХ ст. Ці спроби було зроблено художниками-сюрреалістами. У дослідженні проведено аналіз видів, основних форм і напрямків виконання та їх вплив на пластику та формотворення об’ємно-просторових творів текстилю. Досліджено взаємовплив матеріалів та технік виконання й концепційних та композиційних рішень, що визначає образні, естетичні, емоційні та інші якості текстильної скульптури.