Інтегрована дизайн-система як модель сучасних художньо-проектних процесів - Skliarenko, N. (Теорія та практика дизайну, 2016)
У статі розкрито властивості систем , що дозволяють розглядати їх як модель проектних процесів. Представлено гнучку динамічну структуру, що здатна знаходитися з природою і людиною. Проаналізовано багато проявів . Вона дизайн-система (функціональність, адаптація, комунікативність, самоорганізація, цілісність), що є визначальними характеристиками у формуванні сучасного інтегрованого простору дизайну.