Аналіз факторів і закономірностей зміни композиційно-конструктивних параметрів жіночого одягу - Paіhkevih K.; Vets, T. (Теорія та практика дизайну, 2016)
У статі розглянуто зміну конструктивних параметрів конструкції одягу. Також проведено теоретичне дослідження, об’єктом якого стали жіночі жакети класичного стилю. Обрані конструкції жакетів дозволили врахувати розмїття конструктивних параметрів у різні періоди. Під час проведення дослідження була опрацьована та систематизована інформація по спрогнозована тенденція зміни конструктивних параметрів. Визначено, що дослідження параметрів формоутворення типової конструкції жіночого одягу за певний часовий проміжок є досить актуальним та потребує продовження, тому що отримані результати є джерелом для прогнозування модних тенденцій в майбутньому.