Узагальнена систематизація виробів спеціального призначення - Ostapenko, N.; Lutsker, T.; Rubanka, A.; Kolosnichenko, E. (Теорія та практика дизайну, 2016)
У статті систематизовано різновиди виробів спеціального призначення за різними класифікаційними угрупуваннями. Узагальнено інформацію щодо існуючих виробів спеціального призначення та охарактеризовано особливості їх проектування і виготовлення. Узагальнено конструктивно-технологічні аспекти виробів для захисту голови, рук, ніг, спеціального одягу відповідно до специфіки виробничої сфери.