Гармонізація пропорцій енергоефективних будівель - Martіnov V. (Теорія та практика дизайну, 2016)
Для пропорцій будівель запропоновано спосіб під час проектуваня будівель моделювати їх тепловтрати через огороджувальні конструкції, ураховуючи пропорції будівель, і визначати варіювання їх пропорціями з метою досягнення естетичної виразності за умови дотримання визначеного рівня тепловтрат, що наближений до мінімального.