Розробка та анімація тривимірної моделі персонажа для комп’ютерної гри - Korneichyk, A.; Glibko, E.; Maksimova, M. (Теорія та практика дизайну, 2016)
У статі наведено створеня реалістичного персонажа : починаючи від концепт розробкою скелету та анімації для нього. Оскільки в іграх від третьої особи саме головний герой знаходиться постійно у полі зору камери, нерідко займає більшу частину екрану при достатньому наближенні, то до якості опрацювання як самої моделі, так і текстур для неї висуваються підвищені вимоги. В роботі підкреслена продуктивностю використання системних ресурсів у грі. Розглянуті та проаналізовані методи, що дозволяють зменшити кількість полігонів без суттєвої втрати візуальної якості моделі.