Збереження стилеформуючих особливостей модерну в історичній забудові - Sidurova E., E.; Chertov, D. (Теорія та практика дизайну, 2016)
У статі розглянуті стилеформуючі риси модерну на прикладі забудови Києва кінця XIX — початку XX століття. Виявлені реконструкції та в нових архітектурних включеннях в історичну структуру міста.