Історія озеленення інтер’єрів від найдавніших часів до ХХ століття нашої ери - Kusnetzova, I.; Tkach, N. (Теорія та практика дизайну, 2016)
У статті розглянуто еволюцію використання рослин в оформленні інтер’єрів від найдавніших часів до ХХ століття. Визначено особливості розвитку оранжерей і зимніх садів та основні види рослин, що вирощувались в той чи інший період розвитку людства. Акцент зроблено на специфіку формоутворення ваз и вазонів для рослин у співвідношенні з тенденціями свого часу.