Особливості професійної підготовки дизайнерів одягу в українських та европейських вищих навчальних закладах - Kyselova, K. (Теорія та практика дизайну, 2016)
У статті розглянуто різні підходи до навчання формотворчості та оволодіння тонкощами проектної діяльності в українських та європейських вищих навчальних закладах, що готують спеціалістів з дизайну одягу. Продемонстровані відмінності в вимогах до майбутніх студентів, підходах до спеціалізації, складу дисциплін, що викладаються, організації навчального процесу, творчих завданнях на всіх етапах підготовки, від підготовчих курсів до здобуття кваліфікації магістра. Розкрито стратегічні переваги формування у студентів цілісного відношення до проектної діяльності через поступове ускладнення завдань з обов’язковим виходом на готові проекти на всіх етапах навчання. Охарактеризовані напрямки удосконалення освітнього процесу в дизайні одягу за рахунок подрібнення та звуження спеціалізацій та більшої індивідуалізації творчих завдань, їх адаптації до реальних потреб сучасного суспільства.