Графічна композиція «рухомих» книжок в світлі авангардистських концепцій часу-простору - Shygaieva, N. (Теорія та практика дизайну, 2015)
В статті розглядаються особливості композиції в графічному дизайні «рухомих» книжок, їх коротка історія виникнення арт-книжок, що пов’язується з розвитком авангардизму на початку ХХ ст. Поява в цей час «рухомих» і арт-книжок є закономірним проявом футуристичних прагнень передати плин часу.