Парадигма культури у концептуальних напрямках формування дитячого ігрового середовища - Khristuk, J. (Теорія та практика дизайну, 2015)
У даній статті прослідковано вплив культури на особливості формування дитячого ігрового середовища. Значна увага приділяється підходам до формування ігрового середовища, в основу яких закладено таку функцію культури як формування особистості, ціннісну парадигму культури, вплив споживацької культури. У роботі також виділені підходи до проектування ігрового середовища залежно від духовно-утилітарних зв’язків та вплив на проектні концепції.