ЧИТАННЯ У ЦИФРОВУ ЕПОХУ: ВПЛИВ ЕЛЕКТРОННОГО ТЕКСТУ НА СПРИЙНЯТТЯ ЛІТЕРАТУРИ - Сенчило-Татліліоґлу , Надія (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2025)
Новітні технології трансформують процес читання та сприйняття художнього тексту. Цифрові формати, гіпертекст, мультимедійні елементи та інтерактивні можливості змінюють традиційні стратегії взаємодії читача з літературним твором. У роботі розглядаються когнітивні аспекти рецепції літератури в цифровому середовищі, зокрема порівняння друкованих і електронних текстів, а також вплив цифрових технологій на процеси розуміння та інтерпретації.