МЕТОДИ ПРОФІДАКТИКИ ЕМОЦІЙНОГО ВИГОРАННЯ ВИКЛАДАЧІВ ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Радченко , Марина (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2025)
Стаття присвячена характеристиці методів профілактики емоційного вигорання викладачів закладів вищої освіти. Здійснено огляд сучасної наукової літератури, що присвячена даній тематиці. Надана характеристика трьох основних груп методів профілактики професійного вигорання викладачів, які викладають гуманітарні дисципліни. Наведені результати досліджень рівня прояву у них цього негативного явища до і після використання спеціальних методик та майндфулнес-практик. Розглянуто переваги наведених методів. Визначено перспективи подальших досліджень у напрямку застосування запропонованих груп методів в процесі профілактики емоційного вигорання учасників освітнього процесу.