ФОРМУВАННЯ ТА РОЗВИТОК ЖИТТЄТВОРЧИХ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ ЗАКЛАДІВ ПОЗАШКІЛЛЯ - Гончарова-Тисляцька , Анна (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2025)
Стаття розглядає актуальну проблему розвитку життєтворчих компетентностей у позашкільній освіті. На основі аналізу наукових досліджень розроблено модель формування цих компетентностей, яка включає діагностику, розвивальне середовище, інноваційні методи, співпрацю з батьками та оцінювання. Автор пропонує практичні рекомендації, зокрема використання проєктної діяльності та інтерактивних методів.